Hlavní obsah

Letadlo s princem Harrym muselo na poslední chvíli přerušit přistávání

– Sydney

Letadlo Boeing 737 společnosti Qantas, jímž se v pátek vracel britský princ Harry se svou ženou Meghan do Austrálie z návštěvy ostrova Tonga, muselo na poslední chvíli přerušit přistání. Na ranveji bylo totiž ještě jiné letadlo, uvedla televize ABC. Přerušené přistání zachytila televizní kamera.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo s princem Harrym na poslední chvíli přerušilo přistáváníVideo: Reuters

 
Článek

Stroj s vysunutým podvozek se už přibližoval k přistávací dráze a klesl do výšky necelých čtyři sta metrů, když musel pilot přestání přerušit. Začal stoupal, zatáhl podvozek a udělal nad městem nový okruh. Přistál o chvilku později – v 17.55 místního času.

Mluvčí aerolinek Qantas uvedl, že přistání bylo přerušeno kvůli tomu, že na ranveji bylo ještě jiné letadlo, které z ní mělo odjet. Nebyl ale schopen uvést, jaká vzdálenost oba stroje dělila.

Pilot boeingu Nigel Rosser řekl bulváru Daily Mail, že stroj, který přistál před nimi, neopustil přistávací dráhu: „Na ranveji ještě bylo letadlo, které rolovalo příliš pomalu, takže přistávací dráhu neuvolnilo. Byli jsme příliš blízko, tak jsme rozhodli přerušit přistání.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám