Hlavní obsah

Kruh okolo padlého čínského politika se stahuje, věděl o vraždě Brita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Kariéra čínského politika Po Si-laje, jehož manželka Ku Kchaj-laj byla odsouzena za vraždu britského podnikatele Niela Heywooda, je v troskách. Čínská média jej poprvé spojila se zločinem, podle listu Nová Čína o vraždě věděl, uvedla BBC.

Foto: Reuters

Ku Kchaj-laj s Po Si-laj

Článek

Nová Čína se odvolala na svědky při procesu s bývalým šéfem policie v Čchung-čchingu Wangem Li-jünem. Podle výpovědí se Wang pokoušel Po Si-lajovi říci o podezření, že jeho žena Ku Kchaj-laj je do vraždy zapletena.

Wang byl začátkem letošního roku překvapivě zbaven místa policejního šéfa, přestože měl velké úspěchy při potírání organizované zločinu a korupce. Na začátku února utekl na americký konzulát a chtěl požádat o azyl. V půlce března byl Po Si-laj zbaven funkce stranického šéfa Čchung-čchingu. [celá zpráva]

Ku Kchaj-laj byla za smrt Heywooda odsouzena v srpnu k podmínečnému trestu smrti. [celá zpráva]

Wang byl toto úterý uznán vinným, že pomáhal zatajit vraždu Heywooda. Zatím nebylo uvedeno, jaký dostane trest.[celá zpráva]

Po Si-laj měl velkou šanci získat na podzim některou z nejvyšších funkcí v zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám