Hlavní obsah

Kolumbie zabavila dvě tuny kokainu ve dvou letadlech do Mexika

Zhruba dvě tuny kokainu ve dvou dopravních letadlech na lince do Mexika objevila kolumbijská policie při jednom z největších protidrogových úlovků letošního roku. Hlavní zásluhu na nálezu má policejní labrador, který upozornil policisty na podezřelou zásilku ukrývající se v krabicích s tonerem do tiskáren. Drogu podle policie poslali kolumbijští producenti narkotik některému z mexických gangů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Speciálně vycvičený labrador Mona přivedl v neděli policisty k zásilce 48 krabic nakládaných do letadla směřujícího z letiště El Dorado v kolumbijské metropoli Bogotě do hlavního města Mexika. Všechny krabice obsahovaly černý prášek, který byl označen jako toner do tiskáren a kopírek. Policisté však zjistili, že některé z krabic obsahovaly místo toneru kokain.

Protože předchozí letadlo vezlo podobnou zásilku, dala kolumbijská policie avízo mexickým kolegům, kteří poté objevili další tunu zakázaného narkotika.

Při operaci nebyl nikdo zadržen, podle policie však vedou stopy ke drogovému gangu z metropole Bogoty, který posílal kontraband mexickému kartelu Sinaloa.

Kolumbie je vedle Peru a Bolívie největším producentem kokainu na světě. Převážná část ho míří přes Mexiko do Spojených států. Policie každoročně zabaví desítky tun této drogy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám