Hlavní obsah

Kimův nejmladší syn zasedl mezi vyvolenými vládci KLDR

Novinky, Tomáš Reiner
Soul

Nejmladší syn severokorejského vůdce Kim Čong-ila zasedl v nejmocnějším vládním výboru země. V pondělí to uvedla jihokorejská média. Mezinárodní pozorovatelé se v posledních měsících shodují, že 25letý Kim Čong-un je nejpravděpodobnějším nástupcem ve vedení země se stalinským režimem.

Článek

Podle jihokorejské agentury Jonhap mladý Kim nedávno zasedl ve výboru pro národní bezpečnost. Agentuře to potvrdily nejmenované zdroje. Podle Jonhapu tím začal proces předávání vedení KLDR. Před desetiletími se stejně připravoval nástup Kim Čong-ila, jenž se stal vůdcem po smrti svého otce Kim Ir-sena v roce 1994.

Kim Čong-il má tři syny, o nichž se ví. Loni vůdce údajně utrpěl mrtvici a zdlouhavě se zotavoval. Na veřejnosti se poprvé objevil teprve nedávno, a to na parlamentním zasedání, na němž byl jednomyslně potvrzen v nejvyšším státním úřadu.

O nejmladším vůdcově synovi se toho moc neví. Narodil se zřejmě v roce 1983 anebo počátkem roku následujícího. Údajně se chováním podobá svému otci. Studoval mezinárodní školu v Bernu. Na veškeré informace o rodině nejvyššího severokorejského vůdce je dlouhodobě uvaleno přísné embargo.

Reklama

Výběr článků

Načítám