Hlavní obsah

Kima natočili s náplastí na hlavě, pod ní měl zelenou skvrnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se objevil na konci července na veřejnosti s náplastí. Opět to vyvolalo spekulace o jeho zdravotním stavu. Podle specializovaného serveru na dění v KLDR NKNews byl takto viděn mezi 24. a 27. červencem. Náplast byla vidět i na záběrech v severokorejské státní televizi KRT.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kim Čong-un se objevil na televizních záběrech s větší náplastí na hlavěVideo: Reuters

 
Článek

KRT odvysílala 30. července záběry, na nichž se Kim účastní pracovního jednání armádních špiček, které se konalo mezi 24. a 27. červencem v Pchjongjangu.

Nejprve byl viděn s náplastí na levé straně týlu. Na pozdějších záběrech je pak na jejím místě vidět podlitina nebo tmavě zelená skvrna. Podle NKNews byl s touto skvrnou viděn i na dalších akcích mezi 27. a 29. červencem.

V této souvislosti média připomínají, že jeho děd Kim Ir-sen měl na zadní straně hlavy nádor o velikosti tenisového míčku. Kvůli tomu panovala tvrdá omezení na to, jak se smí fotografovat.

Spekulace o Kimově zdraví

O Kimově špatném zdraví se často spekuluje, i když mu nebylo ještě ani čtyřicet let. Důvodem je, že se opakovaně ztrácel z očí veřejnosti. V roce 2020 se Kim neúčastnil ani oslav narození svého děda a CNN spekulovala, že je po operaci ve smrtelném ohrožení. Server TMZ ho dokonce označoval po operaci srdce za mrtvého.

O Kimově zdravotním stavu se opět mluvilo letos, když výrazně zhubl. Často se objevovaly spekulace o jeho zdraví v souvislosti s jeho obezitou. Když v roce 2018 vyšel na posvátnou horu Pektu s 68letým jihokorejským prezidentem Mun Če-inem, docházel mu dech.

Podle jihokorejské tajné služby však Kim nemá aktuálně žádné zdravotní problémy. Jak už ale loni poznamenal bývalý analytik CIA Jung H. Park: „Dozvědět se podrobnosti o Kimově zdraví je nejobtížnější kvůli tvrdým kontrašpionážním opatřením v Severní Koreji.“

Reklama

Výběr článků

Načítám