Hlavní obsah

Kim Čong-nama měla zabít zpěvačka, na internet dávala plno vyzývavých fotek

– Hanoj

Osmadvacetiletá Vietnamka Doan Thi Huong, která nejspíš otrávila bratra severokorejského diktátora Kim Čong-una, nežila skromně a nenápadně, jak by se od tajné agentky dalo čekat. Pracovala naopak v zábavním průmyslu a rozhodně se nestyděla. Vystupovala mimo jiné v televizní pěvecké soutěži a na Facebook umisťovala vyzývavé fotky v plavkách.

Foto: ČTK/AP

Facebookový profil Doan Thi Huong

Článek

Kromě takzvaných selfies Doan Thi Huong, která Kim Čong-nama na letišti v Kuala Lumpuru otrávila prudce jedovatým nervovým plynem VX [celá zpráva], umisťovala na sociální sítě snímky z nejrůznějších společenských akcí a přepychových hotelů.

Poslední příspěvek na svůj facebookový profil půvabná vražedkyně s přezdívkou Ruby Ruby pověsila 11. února, tedy dva dny před vraždou Kimova bratra.

Foto: Reuters

Jedna na motorce

„Chci spát víc po tvém boku,“ napsala k snímku sebe sama, kde pózuje se zavřenýma očima. Facebook její profil v pátek zablokoval.

Foto: Facebook

Podle nástrojů pro rozeznávání obličejů snímky z facebookového profilu Ruby Ruby odpovídají snímkům, které zveřejnila malajsijská policie, napsala agentura Reuters.

Foto: Royal Malaysia Police, Reuters

Doan Thi Huong po zatčení v Kuala Lumpur

Profil Ruby Ruby je snímků plný. Jeden byl například pořízen v červnu minulého roku, kdy se Doan Thi Huong zúčastnila televizní pěvecké soutěže Vietnam Idol. „Můžu ti zazpívat? Odpověz rychle a já ti zavolám a zazpívám ti,“ napsala.

Foto: Facebook

V šatech

Krátce po atentátu na Kim Čong-nama se v médiích objevily spekulace o tom, že jedna ze dvou zadržených žen tvrdila, že konala v domnění, že je účastníkem televizního vtípku. To ale malajsijská policie popřela.

Foto: Facebook

Snímek z hotelu

Doan Thi Huong pochází ze severního Vietnamu, od rodičů, kteří pracují na rýžové plantáži, odešla ve svých osmnácti letech. Domů se podle příbuzných vracela zřídkakdy, napsal server Stuff.co.nz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení Kim Čong-nama na letišti v Kuala LumpuruVideo: AP

Reklama

Výběr článků

Načítám