Hlavní obsah

Kanibal, který snědl kamaráda, je na svobodě

Ruský rybář, který přiznal, že jedl maso z těla svého mrtvého přítele, odešel od soudu s podmínkou. Alexej Gorulenko podle serveru The Siberian Times přiznal, že lidské maso snědl, aby sám zůstal naživu. Odmítl ale obvinění z vraždy svého společníka, se kterým se ztratil na Sibiři.

Foto: Ruské ministerstvo pro mimořádné situace

Alexej Gorulenko na palubě záchranářského vrtulníku. Archivní snímek

Článek

Pozůstatky čtyřiačtyřicetiletého Andreje Kuročkina záchranáři objevili v odlehlé části tajgy v Amurské oblasti, kam se trojice mužů koncem roku 2012 vydala na lov ryb. Dva z členů výpravy byli nalezeni po dvou měsících pátrání.

Alexej Gorulenko odmítl, že by svého přítele zavraždil, soud mu ale dal podmíněný trest ve výši tři a půl roku za ublížení na zdraví, uvedl The Siberian Times.

Třetí účastník výpravy Alexander Abdullaev u soudu vypovídal jako svědek. I on přiznal, že snědl maso z těla svého druha, „ale ne proto, že bych měl hlad. Měl jsem jiný důvod,“ prohlásil. Odmítl ale říct, jaký důvod to byl.

Podle obžaloby Gorulenko zbil Kuročkina, který o tři dny později zemřel. Oba muži pak rozřezali jeho tělo, části uvařili a snědli. Když se snažili dostat z mrazivého pekla tajgy, nesli s sebou další kusy těla mrtvého přítele, aby měli co jíst.

Vdova po mrtvém verdikt odmítá. „Jsem šokovaná rozhodnutím soudu. Nikdo nečekal, že to takhle skončí, že kanibal odejde od soudu s podmínkou,“ prohlásila Olga Kuročkinová. Už dřív médiím řekla, že z jejího manžela zbyla noha, prst a část lebky. Další ostatky se nenašly.

Obžalovanému hrozilo až devět let za mřížemi, soud ale obvinění z vraždy odmítl. Ruské zákony navíc kanibalství nepovažují za zločin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám