Hlavní obsah

Kamera zachytila čelní srážku dvou vlaků v Indii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hajdabarád/Dháka

Vlaky se srazily v pondělí ve městě Kačeguda na předměstí Hajdabarádu na jihu Indie. Při střetu se zranilo 16 lidí, několik vagonů skončilo mimo koleje a některé byly nadzvednuté. Tragicky dopadla podobná srážka v Bangladéši, kde 16 lidí zemřelo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indii se srazily dva vlaky, jeden doslova vyskočil z kolejíVideo: AP

 
Článek

Do expresu narazil kolem půl jedenácté dopoledne příměstský vlak na trati Malakpet–Kačeguda. Poškozeno bylo šest vagonů příměstského vlaku a tři expresu. Čelní srážku zachytila bezpečnostní kamera.

Do nemocnice bylo převezeno šestnáct zraněných, dva už byli propuštěni, uvedl list India Today. Mezi zraněnými je strojvedoucí příměstského vlaku, který zůstal uvězněný v kabině. Podle předběžných závěrů vyšetřování je právě on viníkem nehody, zřejmě přehlédl signál stůj.

Foto: ČTK/AP

Následky srážky vlaků v Bangladéši.

Srážka v Bangladéši má 16 obětí

Tragičtější následky měla úterní čelní srážka vlaků v Bangladéši, kde se střetly dva vlaky v Brahmabarie asi sto kilometrů východně od hlavního města Dháky. Jeden mířil do přístavu Čitágáong, expresní souprava pak do bangladéšské metropole.  expresem do metropole. Tři vagony vlaku mířícího do přístavu na jihu země byly zcela zničeny.

„Když jsem vystoupil z vlaku, viděl jsem mrtvá těla bez hlav, nohou a rukou,“ řekl padesátiletý Muhammad Muslim, který v době srážky spal.

Srážka si vyžádala 16 mrtvých a 40 zraněných.

Srážka si vyžádala 16 mrtvých a 40 zraněných.

Zatím není jasné, proč oba vlaky vjely na stejnou kolej.

Foto: Reuters

Vagony zničené při srážce vlaků v Bangladéši.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám