Hlavní obsah

Jihoafričana zatkli, když dojídal srdce soka v lásce

Johannesbur

Jihoafrická policie zatkla v úterý muže, který pojídal srdce nového milence své bývalé přítelkyně. Dvaašedesátiletou oběť muž zimbabwského původu ubodal. Zavražděný muž měl také kousance na tváři, sdělila ve čtvrtek policie BBC.

Foto: Siphiwe Sibeko , Reuters

Jihoafrická policie

Článek

Muž byl zadržen ve městě Gugulethu u Kapského města na jihozápadě JAR. Policii přivolal soused, kterého v 22:30 noci vzbudil ruch. „Na místě našli podezřelého Zimbabwana, jak s vidličkou a nožem pojídá lidské srdce,“ řekl mluvčí policie v provincii Západní Kapsko Frederick van Wyck serveru eNCA.

„Policie byla informována, že oběť byla pobodána na levé straně hrudi a na krku a měla kousance na pravé straně obličeje,“ dodal.

Mluvčí policie Sharon Jephtová řekla, že zasahujícím policistům i svědkům byla nabídnuta psychologická pomoc, aby zvládli situaci: „Bylo to opravdu hrozné, byl to rozhodně milostný trojúhelník.“

Zadržený je bývalým přítelem více než padesátileté Nomonde Solosheové, v jejímž domě byla vražda spáchána. Obětí byl její současný přítel Mbuyiselo Manona, se kterým žila čtyři roky. Solosheová si bývalého přítele najala, aby do domu namontoval okna.

„Když jsme se tam dostali, muž mumlal - jsem král. Také dával najevo, že jeho láska k této ženě je nesmrtelná. Pak vyřízl srdce a pojedl je předtím, než police přijela a odvezla jej,“ řekl soused, který přivolal policii.

Již druhý zavražděný partner

Manona je již druhým partnerem Solosheové, který byl zavražděn. Zabit byl i její manžel Bhekizulu Zulu, který v roce 1996 zjistil, že je mu nevěrná, a požádal právníka, aby zahájil kroky v rozvodovém řízeni a připravil novou poslední vůli, ze které nevěrnici vyškrtl.

Zavraždil ho Xolani Hobongwane den před podpisem nové poslední vůle. Xolani se později stal milencem Solosheové. Ta nebyla v případu první vraždy stíhána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám