Hlavní obsah

Japonsko ohlásilo úmrtí seniorky na koronavirus

Aktualizováno

Japonsko ve čtvrtek ohlásilo první úmrtí na nový typ koronaviru Covid-19 v zemi. Infekci podlehla žena ve věku mezi 80 a 90 lety, napsala agentura Reuters s odvoláním na japonského ministra zdravotnictví Kacunobua Katóa.

Článek

Jde o druhou oběť nákazy mimo Čínu, odkud se virus šíří. Nakažená Japonka žila v prefektuře Kanagawa, která sousedí s Tokiem.

Podle čerstvé statistiky virus v Číně zabil přes 1300 lidí a celkově v Číně i ve světě je nakaženo kolem 60 tisíc lidí.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Světová pozornost se k Japonsku upírá mimo jiné proto, že jeho metropole má od 24. července hostit letní olympijské hry. Jejich pořadatelé ve čtvrtek prohlásili, že jsou připraveni olympiádu uspořádat navzdory pokračující epidemii koronaviru.

Kvůli nákaze byla zrušena nebo přesunuta řada akcí. Na neurčito byla odložena dubnová Velká cena formule 1 v Šanghaji, nejistý je i osud premiéry Grand Prix ve Vietnamu. Přeloženy na říjen byly turnaje v sedmičkovém ragby v Singapuru a v Hongkongu.

Narychlo postavené čínské nemocnice zejí prázdnotou

Svět

V Číně byly odvolány například lyžařské závody Světového poháru, kvalifikace v různých olympijských sportech nebo golfové turnaje elitního ženského okruhu LPGA. Zrušeno bylo i halové mistrovství světa v atletice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám