Hlavní obsah

Jakartu postihly nejhorší záplavy za pět let

Jakarta

Indonéskou metropoli Jakartu již několik dní trápí rozsáhlé záplavy, které mají už pět obětí. Osmnáct tisíc lidí je ubytováno v evakuačních centrech. Primátor v pátek vyhlásil podle agentury DPA v rámci mimořádných opatření stav nouze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy v JakartěVideo: Reuters

 
Článek

Část obchodního centra Jakarty ve čtvrtek zaplavila voda až do výše jednoho metru, doprava se zhroutila a běžný život metropole se prakticky zastavil, popsala DPA situaci. Podle Reuters jde o nejhorší záplavy ve městě od roku 2007.

Foto: Beawiharta, Reuters

Indonéští motocyklisté jedou zaplavenou ulicí v Jakartě

Ačkoli v některých částech města hladina rychle klesla, situace se může v následujících dnech opět zhoršit. Meteorologové totiž očekávají další lijáky. Ze zaplavených čtvrtí obyvatele zachraňuje policie a armáda pomocí člunů.

Foto: Beawiharta, Reuters

Obyvatelé Jakarty se pokoušejí dostat do práce v zaplavené metropoli

Nouzové ubytování vyhledalo zhruba 18 000 lidí, dalších 100 000 vyčkává ve vyšších patrech svých domů nebo v jejich blízkosti. Přesný počet obětí prozatím není znám. Krizový úřad sice hlásí nejméně pět mrtvých, hasiči ale počítají s vyšší bilancí, neboť do ní zahrnují i staré a nemocné lidi, kteří nemohli být včas ošetřeni.

Foto: Beawiharta, Reuters

Jakarťan tlačí svou motorku zaplavenou ulicí.

Foto: Beawiharta, Reuters

Indonésané tlačí v lijáku člun po jakartské ulici

Reklama

Výběr článků

Načítám