Hlavní obsah

Indonésie zpřísnila tresty pro pedofily, hrozí jim smrt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Indonéský prezident Joko Widodo nařídil zpřísnění trestů pro pachatele sexuálního násilí na dětech. V krajním případě jim hrozí trest smrti či chemická kastrace. Ke zpřísnění trestů podle agentury AFP vedlo několik případů znásilnění dítěte z poslední doby včetně brutálního skupinového znásilnění a zavraždění školačky na Sumatře.

Foto: Profimedia.cz

Dívka v Indonésii protestuje proti sexuálnímu násilí na ženách a dětech.

Článek

„Toto nařízení má za cíl překonat krizi způsobenou sexuálním násilím proti dětem,“ oznámil ve středu prezident Widodo, podle něhož se v případě dětí jedná o mimořádně závažné trestné činy a „mimořádný trestný čin si žádá výjimečnou reakci“.

Prezidentské nařízení vstoupilo okamžitě v platnost, i když by ho mohl později zvrátit parlament. Indonéské soudy dosud mohly nad pachateli sexuálního násilí na dětech vynést trest vězení v maximální délce 14 let.

Indonésany šokoval zejména dubnový případ znásilnění 14leté školačky na Sumatře skupinou podnapilých teenagerů. Skupina ji napadla, když se vracela ze školy. Její utýrané, svázané, nahé tělo se našlo o tři dny později v lese. Policie v té souvislosti zadržela sedm mladíků ve věku 16 a 17 let.

Indonésie bývá kritizována za udílení trestu smrti pro drogové pašeráky. Loni vzbudila mezinárodní protesty poprava sedmi cizinců odsouzených za dovoz drog.

Reklama

Výběr článků

Načítám