Hlavní obsah

Indičtí vesničané ubili ženu horkými žehličkami

Právo, BBC, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Tyčemi a rozžhavenými žehličkami ubili k smrti čtyřicetiletou ženu obyvatelé vesnice Dávalpúr ve středoindickém státě Čhattísgarh. Podezřívali ji, že je čarodějnice. Vesničané ji v noci vyvedli z jejího domu a začali mlátit. Žena na následky zranění zemřela, načež zfanatizovaní útočníci spálili její tělo na hranici a ostatky zahrabali do země.

Článek

Rodina zavražděné případ oznámila policii, která již zatkla 17 osob, mezi nimi i tři ženy. Pokud je soud shledá vinnými, hrozí jim trest smrti nebo doživotní vězení.

Jedna z obviněných žen nařčení ze zabití člověka odmítla. Neudělala prý nic špatného, protože - jak dodala - byla vedena boží silou, aby "potrestala čarodějnici“. V nemilost upadla zabitá žena poté, co ji takto označila jedna vesničanka v transu během náboženského obřadu.

Aktivista Dinesh Mishra upozornil, že podobné případy jsou v Indii běžné. Jen za minulý rok jich v Čhattísgarhu bylo hlášeno na 160.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám