Hlavní obsah

Indický expres srazil lidi přecházející koleje, cestující ve vzteku vlak zapálili

Dillí
Aktualizováno

Nejméně 37 lidí zahynulo v pondělí, když v indickém státě Bihár přecházeli u odlehlé stanice přes koleje a srazil je expres. Oběťmi jsou především hinduističtí poutníci, kteří právě vystoupili z jiného osobního vlaku ve stanici Dhamara gát. Původně se uvádělo 20 obětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak v Indii zabil nejméně 35 lidí, když přecházeli přes kolejeVideo: Reuters

 
Článek

Vysoký představitel indické železnice Arun Mallik, který právě míří na místo neštěstí, potvrdil BBC, že zemřelo nejméně patnáct lidí, další jsou zraněni a na místě probíhá záchranná operace. Zraněných je 40.

Poutníci, většinou vyznavači Šivy, mířili do chrámu, když je v 8:40 místního času (5:10 SELČ) srazil expres jedoucí do Patny.

Expres neměl ve stanici stavět, podle některých zpráv se jej poutníci na kolejích pokoušeli zastavit, uvedla AP. Po nehodě vlak zastavil o několik set metrů dále.

Po nehodě rozlícený dav lidí na stanici zaútočil na expres a zapálil několik vagónů. Také zbil strojvedoucího i železniční stráž a drží je jako rukojmí. Podle některých zpráv dav strojvedoucího ubil.

Provoz na trati je zastaven

Indické železnice, které denně přepraví 18 miliónů lidí, jsou zastaralé a nehody jsou na nich časté. Za pět let na kolejích zahynulo 1200 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám