Hlavní obsah

Indická policie zatajila vraždu Britky, nechtěla prý odradit turisty

Novinky, CNN, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Indičtí policisté minulý měsíc ve státě Goa zatajili vraždu britské teenagerky, aby nepoškodili tamní turistický průmysl. Oznámila to v pondělí místní média v reakci na slova státního ministra pro turistický ruch.

Článek

Vyšetřovatelé původně tvrdili, že se patnáctiletá Scarlett Keelingová u Anjuny utopila po požití drog. Závěr byl zvrácen až po protestech dívčiny matky a provedení druhé pitvy. Ta naznačila, že Keelingová byla znásilněna a zavražděna.

„Byla to jasný případ vraždy. Vymknulo se to z rukou, protože se to policie snažila zakamuflovat,“ řekl agentuře Reuters státní ministr pro turistický ruch Francisco Pacheo. Podle indických médií chtěli policisté zabránit škodám v turistickém průmyslu.

Postup policistů vyšetřuje kontrolní tým.

Podezřelého z činu zatkla policie v neděli. Matka dívky ale nevěří, že je to muž, který její dceru zabil. Policii navíc podezřívá z dalšího zatajování.

Keelingová přijela z rodinou do Goa na delší dovolenou v listopadu. Rodina se pak rozhodla k výletu do sousedního státu a na dívku dohlížela spřátelená rodina. S tou nebyla matka zavražděné od dceřiny smrti v kontaktu.

Goa je kvůli bílým písečným plážím a tamní taneční scéně oblíbenou destinací západních turistů. Podle indických médií tam v uplynulých dvou letech zemřelo 126 zahraničních občanů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám