Hlavní obsah

Indická dívka žila s opicemi, chodí po čtyřech a nerozumí lidské řeči

Policisté objevili v indické přírodní rezervaci osmiletou dívenku, která žila se smečkou opic. Chodí po čtyřech a neumí mluvit. Jak dlouho žila s primáty, není známo, pochytila ale jejich způsob života. Nyní se podvyživená dívka v nemocnici ve městě Bahraich na severu Indie učí lidskému způsobu života. Ve čtvrtek o tom informoval deník The Daily Mail.

Foto: Twitter Brajesh Misra

Podle indických lékařů dívka chodí po čtyřech a nerozumí lidské řeči.

Článek

„Děsila se nás. Nebyla schopná mluvit ani nerozuměla. Byla tam se třemi opicemi, zraněná, obzvlášť na lokti a noze,“ informovala indická policie.

Strážci zákona dívku našli v rezervaci Katarniaghat ve státě Uttarpradéš a zdálo se, že se s opicemi cítí bezpečně. Stejně jako ony chodila po čtyřech. O jaký druh opů se jednalo, už sdělovací prostředky nedoplnily.

List Times of India uvedl, že holčičku našel inspektor Suresh Yadav během rutinní hlídky a spolu s kolegy se už dva měsíce snaží vypátrat, ke komu by dívenka mohla patřit. Jednou z verzí je, že rodiče dívku prostě opustili. „Měla na sobě oblečení a nebylo příliš špinavé. Zdá se, že jí rodina opustila,“ uvedl Daily Mail s odkazem na indickou policii.

V nemocnici se „Mauglí dívce“, jak nalezené dívce přezdívají indická média, příliš nelíbí. Podle lékařů se bojí lidí, trpí záchvaty vzteku a zdá se, že nerozumí žádné lidské řeči. Navíc stále chodí po čtyřech.

„Dívku nalezli před dvěma měsíci. Jí a chodí jako zvířata a utíká před lidmi. Zdá se, že se zvířaty nějaký čas žila. Nyní se jí daří lépe, vykazuje zlepšení,“ potvrdil dívčin ošetřující lékař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám