Hlavní obsah

Inda obviněného z hromadného znásilnění zmlátili spoluvězni

Novinky, rei
Dillí

Spoluvězni přepadli jednoho ze šesti mužů obviněných v souvislosti s brutálním znásilněním a zbitím 23leté studentky v Dillí, která později zemřela. Agentuře AFP to řekl jeho právník. Obviněný 23letý Vinaj Šarma bolestí nemohl ve čtvrtek před soudem ani stát.

Foto: Adnan Abidi , Reuters

Policejní vůz s pěticí Indů obviněných ze znásilnění a vraždy studentky v Dillí.

Článek

„Vinaj Šarma byl ve vězení škaredě mučen ostatními vězni. Před soudem nemohl stát, jelikož trpěl velkou bolestí,“ prohlásil obhájce AP Singh. „Je smutné, že vězeňská správa neumí zaručit bezpečnost,“ dodal.

Šarma je jedním z šesti mužů obviněných ze znásilnění a vraždy mladé ženy v autobuse v Dillí. Incident z minulého měsíce pobouřil celou Indii a vyvolal masové pouliční protesty. Gang ženu, kterou doprovázel přítel, hodiny znásilňoval, načež svlečený pár zbil železnými tyčemi a vyhodil ven na ulici. Žena po 13 dnech na následky vnitřních zranění zemřela.

S pěticí obviněných už ve čtvrtek skončilo předběžné líčení, v němž se rozhodlo, že soudní proces s nimi proběhne v urychleném řízení. Šestý obviněný stane před soudem pro nezletilé. Pětici dospělých hrozí trest smrti.

Obhájce řidiče autobusu Rama Singha, který je mezi obviněnými, prohlásil, že bude usilovat o to, aby se proces uskutečnil mimo hlavní město. „Vím, že v Dillí se spravedlnosti nedočkáme,“ řekl.

Podle AFP uvalily indické úřady na případ informační embargo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám