Hlavní obsah

Ind uspořádal oslavu pro svou dceru, 23 dětí pak hodiny držel jako rukojmí

Díllí

Ind podezřelý z vraždy držel ve svém domě na severu Indie téměř 11 hodin jako rukojmí 23 dětí včetně své dcery. Po neúspěšných pokusech o vyjednávání se strhla přestřelka, při níž byl únosce zabit. Děti se podařilo osvobodit nezraněné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indii zachránili po 11 hodinách 23 dětí držených jako rukojmíVideo: AP

 
Článek

Dramatická událost se podle agentury AP odehrála v uttarpradéšské vesnici Kásarija. Muž identifikovaný jako Subháš Batham tam do svého domu pozval děti na narozeninovou oslavu své dcery a pak je zavřel do suterénu, odkud je odmítal pustit. Motiv jeho jednání zatím není jasný.

Batham během incidentu předal sousedům přes balkon šestiměsíční holčičku, když s ním však chtěl někdo mluvit, střílel, napsala agentura PTI. Palbu pak zahájil i při vstupu policistů do domu po jejich marné snaze vyjednávat. Následnou přestřelku, při níž dva policisté utrpěli zranění, nepřežil.

Na svobodě byl podmíněně

Batham byl podezřelý z vraždy, ale soud ho během vyšetřování pustil z vazby na kauci. Zločin, z něhož byl obviněný, byl spáchán ve městě Farrukhábádu, které leží asi 300 kilometrů jihozápadně od Lakhnaú, správního střediska státu Uttarpradéš.

Dramatičnost situace dokresluje také informace o smrti Bathamovy ženy. Podle police zemřela během přestřelky, ale agentura PTI napsala, že ji ubili rozzuření vesničané, když se snažila z domu uniknout.

Při zásahu proti lupičům na Floridě zastřelili i rukojmího a civilistu

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám