Hlavní obsah

Hromadně znásilnili ženu v opuštěné textilce, dostali doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj

Soud v Bombaji v pátek uložil doživotní tresty vězení čtyřem mužům za skupinové znásilnění ženy v opuštěné textilní továrně ve městě. Informovala o tom agentura AP.

Foto: ČTK/AP

Policisté v Bombaji eskortují k soudu jednoho ze čtyř obžalovaných.

Článek

Soud se rozhodl pro nejvyšší trestní sazbu, oznámil prokurátor Udždžval Nikam.

Muži jsou ale souzeni ještě za znásilnění fotografky, kterou napadli na stejném místě o několik týdnů později. Také v této kauze měl padnout verdikt v pátek, soud ho však odložil na pondělí.

I v druhém procesu uznal soud čtveřici vinnou, a to z pěti trestných činů včetně hromadného znásilnění, nepřirozeného sexu a ničení důkazů. [celá zpráva]

Dvaadvacetiletá fotografka byla znásilněna pěti muži loni v srpnu v opuštěném mlýně. Jela fotografovat s kolegou opuštěné továrny. Pětice jí slíbila, že jí zařídí vstup. Místo toho kolegu svázala a ji napadla. [celá zpráva]

Dva dny po útoku se gang podařilo vypátrat. Jeden z pachatelů se přiznal i k dalším znásilněním. [celá zpráva]

V posledních dvou letech se ukázalo, že v Indii jsou hromadná znásilnění častá. Poté, co při jednom zemřela mladá studentka v Dillí, byly ohlášeny a vyšetřeny další případy, které policie a soudy řeší ve zrychleném režimu. Nejnovější procesy trvaly jen sedm měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám