Hlavní obsah

Hongkongská policie vyklidila poslední protestní tábor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong
Aktualizováno

Hongkongské úřady v pondělí vyklidily poslední ze tří protestních táborů, které více než dva měsíce blokovaly tamní ulice. Při zákroku policie několik prodemokratických demonstrantů zatkla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie vyklidila poslední tábor demonstrantů v HongkonguVideo: Reuters

 
Článek

Policisté podle médií vtrhli do tábora v nákupní čtvrti Causeway Bay, kterou si oblíbili návštěvníci z pevninské Číny, a začali odstraňovat zátarasy, zatímco demonstranti si balili své osobní věci a stany.

Sedmnáct aktivistů, včetně některých starších občanů a prodemokratického poslance Kennetha Chana, se policistům vzepřelo, odmítlo lokalitu opustit a zůstalo sedět na ulici, odkud je policisté odvedli.

Předtím demonstranti skandovali „My se vrátíme” a vyzývali vůdce hongkongské správy Leung Čchun-jinga k demisi.

Foto: ČTK/AP

Policisté v Hongkongu odklízejí poslední stany demonstrantů.

Vyklízecí operace de facto ukončily protestní hnutí, které začalo koncem září s cílem vymoci neomezené hlasovací právo a které na svém vrcholu přivedlo do ulic desetitisíce lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

V Hongkongu propukly nové pouliční bitky

V Hongkongu pokračují střety mezi prodemokratickými demonstranty a pořádkovými silami, přestože místní vláda studentským vůdcům nabídla jednání. Ta mají podle...

Výběr článků

Načítám