Hlavní obsah

Hledač na Madagaskaru našel kus z letadla, zřejmě ze zmizelého boeingu

Americký právník Blaine Gibson, který pátrá po troskách z malajsijského boeingu zmizelého před dvěma lety, objevil na severovýchodním pobřeží Madagaskaru další letadlový díl. S vysokou pravděpodobností je právě ze zmizelého letounu, napsal server BBC.

Foto: Bazuki Muhammad, Reuters

Boeingy Malaysia Airlines v Kuala Lumpuru

Článek

Gibson, který už dříve našel části z letadla na Mozambiku, našel na Madagaskaru hned několik předmětů, z nichž jeden vypadá jako kus sedadla. „U toho jsem si na 99,9 procenta jist. Má to stejnou barvu látky, jakou používají Malaysia Airlines,“ řekl Američan.

Gibson už odeslal snímky vyšetřovatelům a je ochoten jim materiál předat.

Letadlo společnosti Malaysia Airlines zmizelo z radarů v březnu 2014 během přeletu z Pekingu do Kuala Lumpuru. Na jeho palubě bylo 239 lidí. Vyšetřovatelé uvedli, že se stroj z neznámých příčin stočil na jih a zřejmě se zřítil v odlehlé části Indického oceánu, možná poté, co mu došlo palivo.

Foto: Zinfos974/Prisca Bigot/Files, Reuters

Flaperon z malajsijského boeingu se našel na Réunionu.

Kusy z letadla se našly na Madagaskaru už dříve. Další byly objeveny na Réunionu, v jižní Austrálii či na Mauriciu. Podle BBC ukazují nálezy trosek na to, že oblast pátrání, kterou vyšetřovatelé vymezili východně a jihovýchodně od Austrálie, byla správná. Hledání v moři ale bylo bezúspěšné a příčina havárie zůstává neobjasněná.

Související téma

Foto: Stringer, Reuters

Boeing 777 společnosti Malaysian Airlines nad Polskem, archivní snímek

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám