Hlavní obsah

Filipínští extremisté zřejmě z jachty unesli Němce a zabili jeho přítelkyni

Manila

Filipínská armáda se snaží ověřit tvrzení ozbrojenců z extremistické Skupiny Abu Sayyafa, že z jachty plavící se kolem sousední Malajsie unesli německého turistu a zabili jeho přítelkyni. Informovaly o tom v pondělí místní úřady, které citovala agentura AP.

Foto: ČTK/AP

Jachta, na které bylo nalezeno mrtvé tělo přítelkyně německého turisty, jehož unesli extremisté ze Skupiny Abu Sayyafa.

Článek

Podle armádního mluvčího Filemona Tana ohlásili vesničané z jihofilipínské provincie Sulu, že našli jachtu s německou vlajkou a na palubě zastřelenou ženu. Tan uvedl, že zatím není jasné, proč ozbrojenci ženu zabili. Mohla se ale podle jeho slov bránit anebo se pokusit o útěk.

Extremisté ze Skupiny Abu Sayyafa podporují teroristickou síť Al-Káida a také bojovníky Islámského státu na Blízkém východě. Jsou obviňováni z celé řady únosů za výkupné a také z pumových útoků a vražd, jimiž terorizují Filipíny více než dvě desetiletí.

Letos v září Skupina Abu Sayyafa propustila norského rukojmího, kterého zajala o rok dříve společně se dvěma Kanaďany a Filipínkou. Kanadským rukojmím islamisté již dříve uřízli hlavu, Filipínku osvobodili v červnu. Podle nepotvrzených zpráv bylo za Nora zaplaceno vysoké výkupné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám