Hlavní obsah

Filipínec postřílel osm lidí včetně dítěte a těhotné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila
Aktualizováno

Osm lidí zastřelil ve čtvrtek večer zdrogovaný Filipínec Ronaldo Bae ve městě Kawit ležícím jižně od Manily. Mezi zraněnými oběťmi je i sedmileté dítě, sdělil guvernér provincie Cavite Juanito Victor Remulla. Vraha zabili filipínští policisté, napsala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Zásahová jednotka filipínské policie

Článek

Podle guvernéra zemřelo pět lidí na místě masakru a další tři v nemocnici. Mezi obětmi je i sedmiletá dívka a těhotná žena v šestém měsíci, uvedla policie. Deset osob bylo zraněno, čtyři z nich jsou v kritickém stavu, včetně sourozenců ve věku dvou a čtyř let.

Podle police třicetiletý Bae střílel po kolemjdoucích. "Bylo to náhodné. Pálil na každého, kdo mu zkřížil cestu," řekl AFP policejní mluvčí Arnulfo Lopez. Bae nejprve střílel po lidech u svého domu, pak šel na trh, kde pokračoval v palbě, a zase se vrátil domů. Policisté dům obklíčili a v přestřelce ho zastřelili.

Nyní pátrají po muži, který mu pomáhal nabíjet poloautomatickou zbraň. Má jít o člověka, který pomáhal v Baeově domě.

„Bylo to známý narkoman,“ dodal Remulla. „Jsem přesvědčen, že byl pod vlivem drog. Zřejmě mu způsobily duševní poruchu.“

Bae se vrátil domů do rodného města poté, co ve středu opustil manželku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám