Hlavní obsah

Egyptu raketově přibývá počet obyvatel, za rok dva milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Egypt bude mít ve čtvrtek ráno 92 miliónů obyvatel. S odkazem na zprávu statistického úřadu to napsal server listu Egypt Independent. Už druhý půlrok za sebou přibyl Egyptu milión obyvatel. Třetinu populace tvoří děti.

Foto: Mohamed Abd El Ghany, Reuters

Egyptské hlavní město Káhira

Článek

Egyptská populace roste pětkrát rychleji než v zemích rozvinutého světa a dvakrát rychleji než v rozvíjejících se zemích. To je problém, upozornili statistici: „Populační nárůst omezuje možnosti státu vytvořit změny v životním standardu, protože není v proporci se současným ekonomickým růstem“.

Egyptské úřady zaznamenaly nárůst počtu obyvatel o milión také v první polovině tohoto roku. Populace ale významně roste už deset let, od roku 2006 činí vzestup 23,7 procenta.

Statistický úřad neuvedl, co je příčinou nárůstu, ale může to být přistěhovalectví. Úřad sice už dříve oznámil, že více než třetinu obyvatelstva země tvoří děti a mladiství, z nichž téměř třetina jsou děti ve věku pět až devět let, ale současně poznamenal, že pouze v šesti procentech případů jde o děti do jednoho roku, což je rekordně málo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám