Hlavní obsah

Do dějiště olympiády dorazil Kimův trumf. Sličné roztleskávačky

Pchjongčchang

Do dějiště nadcházející zimní olympiády v jihokorejském Pchjongčchangu dorazily dvě stovky severokorejských roztleskávaček. Pečlivě vybrané, hezky ustrojené mladé dámy mají nejen povzbuzovat sportovce KLDR, ale především s úsměvem prezentovat stalinistický režim Kim Čong-una v přívětivém světle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Severokorejské roztleskávačky přijíždějí do hotelu v jihokorejském InjeVideo: AP

 
Článek

Agentura AP ve středu zveřejnila záběry, na nichž jsou severokorejské roztleskávačky vidět, jak vystupují z autobusu a tlačí se zástupem novinářů.

„Ráda vás vidím,“ pozdravila jedna z vyslaných dívek čekající novináře. Na dotaz, jak budou roztleskávačky povzbuzovat severokorejskou výpravu, odpověděla žertem. „Prostě si počkejte. Když vám to teď řeknu, bude to pak méně vzrušující,“ odvětila.

Všechny roztleskávačky byly pečlivě vybírány, krom půvabu musely oplývat také bezbřehou loajálností k režimu Kim Čong-una. Prověřeni jsou také všichni členové širší rodiny.

Celkem 229 severokorejských roztleskávaček překročilo demilitarizovanou zónu a hranici znepřáteleného jihu ve středu. Dámy dorazily stejně oděny: v kabátech vínově červené barvy s vlajkami Severní Koreji na hrudi, silonkách a s černými huňatými čepicemi na hlavách.

Paradoxní je, že Severní Korea na olympiádu vyslala víc než dvě stovky roztleskávaček, ale jen deset sportovců. Olympiáda v jihokorejském Pchjongčchangu bude slavnostně zahájena v pátek 9. února.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám