Hlavní obsah

Dívka, jejíž tělo nalezli v Malajsii, zemřela na vnitřní krvácení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctiletá dívka Nora Anne Quoirinová z Velké Británie, jejíž tělo bylo tento týden nalezeno v džungli poblíž malajsijského turistického resortu, zemřela v důsledku vnitřního krvácení způsobeného nejspíš hladověním a stresem. S odvoláním na malajsijské úřady o tom ve čtvrtek informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Malajsijští vyšetřovatelé u místa nálezu tělaVideo: Reuters

 
Článek

"Příčinou smrti bylo krvácení v horní části trávicího systému, kde nastala perforace u dvanácterníkového vředu... To mohlo být způsobeno déletrvajícím nedostatkem jídla a kvůli soustavnému stresu," upřesnila policie.

Dívka trpěla mentálním i fyzickým postižením. Nezvěstná byla více než týden. Její nahé tělo bylo objeveno v úterý a policie prověřovala, zda tragické zmizení nemá kriminální motiv. Při pitvě ale nebyly nalezeny žádné důkazy, že dívka byla znásilněna. Rovněž zatím nic nenasvědčuje tomu, že šlo o únos, dodala malajsijská policie.

Foto: Lim Huey Teng, Reuters

Nalezené tělo pohřešované Nory Anne Quoirinové transportoval do nemocnicew k pitvě vrtulník.

Podle malajsijského policejního velitele byla dívka mrtvá dva nebo tři dny, když bylo její tělo objeveno. Ostatky se nacházely vedle potoka, asi 2,5 kilometru od ekologického resortu ve vnitrozemí jižní Malajsie, kde byla dívka 4. srpna naposledy spatřena.

Policie má za to, že dívka vylezla z okna chaty v turistickém resortu, kde spolu s rodinou trávila dovolenou. Rodina po zmizení ale oznámila, že dívka není samostatná, sama by se nikam nezatoulala a že byla zřejmě unesena. Slíbila také odměnu 50 tisíc ringgitů (asi 275 tisíc korun) tomu, kdo poskytne informace vedoucí k jejímu nalezení.

Reklama

Výběr článků

Načítám