Hlavní obsah

Devítiletá albínka podřezána v Tanzánii kvůli magickému lektvaru

Novinky, BBC, nka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DAR ES SALAAM

Devítiletá albínská dívka byla zavražděna na severozápadě Tanzánie, policie už v souvislosti s případem zatkla pět lidí. Pachatelé vnikli do domu dívčiných rodičů, děvčátko popadli a vytáhli ven. Tam jí prořízli hrdlo, odřízli jí nohy a chomáč vlasů a zmizeli.

Foto: Reuters

Prezident země Jakaya Kikwete slíbil větší ochranu tanzánských albínů.

Článek

Pouhých pár hodin před tím přitom prezident země Jakaya Kikwete slíbil větší ochranu tanzánských albínů. Jen za letošek bylo totiž v zemi zavražděno na třicet lidí s nedostatkem kožního pigmentu.

Jejich části těla jsou v domorodé magii žádána na výrobu lektvarů, které mají člověku přinést bohatství. Reportérka BBC, jež inkognito navštívila několik místních kouzelníků, dostala nabídky ke koupi podobné „medicíny“. Odvary z noh, rukou, vlasů nebo krve albínů jí nabízeli za cenu od dvou tisíc dolarů.

Albinismus ve světě postihuje jednoho člověka z 20 tisíc, v tanzánské populaci je ale jejich poměr mnohem vyšší. V zemi s celkovým počtem obyvatel přes 36 miliónů jich podle odhadů může být asi 170 tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám