Hlavní obsah

Čínskému chlapci zřejmě vydloubla oči jeho teta

Novinky, rei
Peking

Hrůzný čin, který koncem minulého měsíce šokoval Čínu, spáchala zřejmě příbuzná oběti. Šestiletému chlapci z čínské provincie Šan-si zatím neznámá žena vydloubla oči. Podle policie to mohla být jeho teta, která pak spáchala sebevraždu. Uvedla to agentura Nová Čína.

Foto: ČTK/AP

Napadený Kuo Pin

Článek

Chlapcova teta Čang Chuej-jing ukončila svůj život skokem do studny jen šest dnů po incidentu, který pohoršil celou zemi. Policisté podle čínské agentury pak na jejím oděvu našli stopy hochovy krve.

Šestiletého Kua Pina z okresu Fen-si vylákala 24. srpna žena do polí, kde ho nespecifikovaným předmětem připravila o oči. Agentura Nová Čína nevysvětlila, jak je možné, že chlapec svoji tetu nepoznal. Po útoku média informovala o tom, že ji hoch popsal jako ženu s jiným přízvukem, než je v kraji běžný. [celá zpráva]

Kua našli v poli jeho rodiče celého od krve. Jeho oči později našli policisté opodál, čímž byla vyloučena vyšetřovací verze, že útočnici šlo o oční rohovky, které by prodala na černém trhu. Také motiv útoku tedy zůstává nejasný. Rodiče chlapce vyloučili, že by s jeho tetou byli v rozepři.

Kuo se mezitím zotavuje. Pomoc zdarma mu nabídl hongkongský oční specialista, který navrhuje voperování elektronických očí, které by chlapci umožnily rozlišovat světelné podněty a obrysy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám