Hlavní obsah

Čínská firma staví dům okolo náhrobku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Jen týden poté, co byl zbořen dům, který stál uprostřed dálnice, se Čína podle listu Daily Mail potýká s dalším podobným problémem. Rodina ve čtyřmiliónovém městě Tchaj-jüan v provincii Šan-si na severu země odmítla přesunout náhrobek. Ten se teď tyčí do výše deseti metrů uprostřed základů nového domu.

Hrob uprostřed stavby komplikuje práci čínským developerům

 
Článek

Rodina odmítla odškodné ve výši miliónu jüanů (cca tři milióny korun), jako nedostatečné. Náhrobek proto zůstal na svém místě. Nové zákony nedávají developerům taková práva, jako měli dříve.

Stavební firma ale pokračuje ve stavbě domu, i když uprostřed základů se do výše tyčí halda hlíny s náhrobním kamenem. Pod ním byl před osmi lety pohřben obyvatel z nedaleké vesnice.

Foto: Reuters

Náhrobek uprostřed staveniště

Pozůstalí uvedli, že nechápou, proč developer zahájil stavbu na pozemku, který byl předmětem sporů.

Stavební firma přesto předpokládá, že dům dokončí v plánovaném termínu v dubnu 2013. Doufá zřejmě, že příbuzní ustoupí, tak jako to udělal chovatel kachen v případě domu uprostřed dálnice, který byl nakonec stržen 1. prosince. Drůbežář a jeho žena dostali odškodné ve výši 260 000 jüanů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám