Hlavní obsah

Číňana po 10 letech pustili z vězení, jeho oběť se našla živá

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

V Číně propustili z vězení muže, kterého neprávem odsoudili za vraždu. Na svobodě se ocitl poté, co se zjistilo, že jeho oběť je naživu. Muž za mřížemi strávil 10 let, uvedl v pondělí server China Daily.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Čao Cuo-chaj z provincie Chenan se pohádal a popral se sousedem, který následně zmizel. Policie ho obvinila z vraždy, když se o rok a půl později našlo tělo ve stavu rozkladu a bez hlavy.

Omyl vyšel najevo, když se soused o 10 let později do vesnice vrátil, aby zažádal o sociální dávky. Na otázku, proč tak náhle po sporu zmizel, řekl, že se bál, že Cuo-chaje zabil.

Policie tvrdí, že obviněný se k vraždě přiznal sám. Podle jeho bratra ho však vyšetřovatelé k němu nutili mimo jiné i zapalováním pyrotechniky na jeho hlavě.

Čao byl původně odsouzen k smrti, následně však soud verdikt změnil na 29 let vězení. Během té doby, kdy byl za mřížemi, se jeho žena znovu vdala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám