Hlavní obsah

Číňan v živém vysílání upálil svou bývalou ženu, dostal trest smrti

– Peking

K trestu smrti odsoudil čínský soud Tanga Lu, který při živém streamování na internetu polil svou ženu hořlavinou a zapálil ji. Matka dvou dětí brutální útok nepřežila a případ rozpoutal v zemi diskusi o násilí na ženách, uvedla stanice BBC, která o verdiktu informovala.

Foto: Reuters

Čínská policie

Článek

Soud v provincii S´Čchuan uvedl, že Tangův zločin byl „mimořádně krutý a jeho společenský dopad byl extrémně rozsáhlý“. Dodal, že si pachatel zaslouží „tvrdý trest“.

Zavražděnou ženu, v internetové komunitě známou jako Lamu, na jejím kanále v čínské aplikaci Douyin, což je obdoba TikToku, sledovaly statisíce lidí. Popisovala život na venkově a ukazovala, jak hledá potravu v horách, vaří nebo zpívá tradiční písně. I když její život nebyl lehký, působila optimisticky a přirozeně. Lidé ji například chválili, že nenosí make-up.

Dívky v USA během rvačky v obchodě zabily nožem patnáctiletou, vše nahrávaly na sociální sítě

Zahraniční

Lamu se s Tangem rozvedla, protože ze strany svého muže čelila násilí. Policie nevěnovala jejím stížnostem pozornost, protože podle ní bylo násilí projevem problémů v rodině. V Číně je přitom domácí násilí trestné od roku 2016, ale zejména ve vesnických oblastech se dál neřeší.

Po rozvodu se k muži opět vrátila a znovu se za něj vdala, když vyhrožoval, že zabije jedno z jejich dvou dětí. V červnu 2020 se s ním rozvedla podruhé a odstěhovala se i s dětmi, které jí soud svěřil do péče. O tři měsíce později ji její bývalý manžel napadl v domě jejího otce právě ve chvíli, kdy vysílala živě svůj pořad. Lamu utrpěla popáleniny na 90 procentech těla, jimž po dvou týdnech podlehla.

Reklama

Výběr článků

Načítám