Hlavní obsah

Číňan ubodal sedm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Nejméně sedm lidí přišlo o život a dalších sedm utrpělo zranění při nedělním útoku nožem na severovýchodě Číny. Motiv útočníka, který byl zadržen, není zatím známý, informovala agentura AP.

Foto: Reuters

Čínská policie

Článek

Útok byl spáchán ve městě Kchaj-jüan v provincii Liao-ning kolem osmé ráno místního času (1:00 SEČ). Podle svědků si muž vybíral oběti zřejmě náhodně. Většina z nich byly ženy ve středním či starším věku.

Agentura AP napsala, že dotyčný zaútočil před místní saunou a lázeňským domem, podle stanice BBC se tak stalo před školou. „Naštěstí byl ve škole volný den, jinak mohlo být mrtvých více,” řekla BBC jedna ze svědkyň jménem Liou.

Násilné trestné činy nejsou v Číně ve srovnání s jinými zeměmi příliš časté. Pachateli, zpravidla útočícími noži a dalšími bodnými a sečnými zbraněmi, jsou převážně duševně narušení či frustrovaní muži.

Útok kladivem na školáky v Číně: Dvacet dětí skončilo v nemocnici

Svět

V červnu poranil příslušník ostrahy nožem ve vesnické základní škole v jihočínské provincii Kuang-si nožem nejméně 39 lidí, převážně dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám