Hlavní obsah

Čína vytipovala superšiřitele

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská provincie Ťi-lin ohlásila v sobotu podle listu The Guardian 63 bezpříznakových případů covidu-19. Úřady tvrdí, že za téměř všemi těmito případy stojí jediný člověk. Pětačtyřicetiletý univerzitní lektor, který přednášel o zdraví, má podle úřadů na svědomí údajně až 102 nákaz.

Foto: Mark Schiefelbein, ČTK/AP

Ráno v Pekingu

Článek

Lektor, jehož jméno úřady neuvedly, vystoupil podle médií ve dnech 8. až 11. ledna se čtyřmi přednáškami ve dvou klubech zdraví v ťi-linských městech Kung-ču-ling a Tchung-chua.

Přijel tam vlakem z Charbinu, který je hlavním městem sousední provincie Chej-lung-ťiang. Celkem se od něj nakazilo 79 účastníků přednášek a dalších 23 lidí, kteří s nimi byli v úzkém kontaktu.

Do Wu-chanu dorazili experti WHO, budou pátrat po původu koronaviru

Svět

Miliardová Čína čelí nejhoršímu výbuchu epidemie za posledních 10 měsíců. V neděli bylo ohlášeno 109 nových případů, z toho 93 přenosů od nakažených lidí.

Provincie Che-pej, v níž leží Peking, ohlásila v posledních dnech celkem 700 nových případů covidu-19. Úřady se obávají, že epidemie by mohla v zemi znovu vzplanout v únoru v důsledku oslav čínského nového lunárního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám