Hlavní obsah

Čína už se viru nebojí a slaví. Miliony lidí se daly do pohybu

Novinky, Petr Jemelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čína, která se stala prvním světovým ohniskem pandemie koronaviru, se ponořila do oslav Zlatého týdne; Celostátního svátku, během něhož je celá země na nohou. Miliony lidí se vydávají na dovolenou či na návštěvy příbuzných. Obchody, restaurace a další veřejná místa praskají ve všech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Masový pohyb obyvatel v Číně Video: Reuters/AP

 
Článek

Během Zlatého týdne jsou v Říši středu plně vytíženy všechny dopravní tepny. Ve vlacích, letadlech, autech i autobusech napříč zemí cestují celé rodiny.

Čína si může oslavy dovolit, první vlnu epidemie zvládla už na jaře a druhou vůbec nepřipustila. Několik málo lokálních ohnisek, z nich rozsáhlejší bylo v červnu zaznamenáno v Pekingu, se podařilo díky rychlým zásahům a trasování, rychle podchytit.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Číňané během svátků vyrazili na cesty

Počty nově zaznamenaných přenosů nového koronaviru se v Číně v posledních týdnech pohybují v řádu jednotek. Nové případy jsou v drtivé většině importovány ze zahraničí. Během středy bylo v celé Číně potvrzeno jen sedm nových případů infekce koronavirem.

Reklama

Výběr článků

Načítám