Hlavní obsah

Přes 70 mrtvých při požáru vlaku v Pákistánu. Cestující si dělali snídani na vařiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád
Aktualizováno

Při požáru vlaku ve východopákistánské provincii Pandžáb zahynulo ve čtvrtek brzo ráno podle upřesněné bilance nejméně 73 lidí. Oznámily to podle agentury AFP místní úřady. Hořet začalo od plynového vařiče, na němž si cestující vařili snídani. Obětí je hodně, protože někteří lidé v hrůze skákali z ještě jedoucího vlaku, aby unikli plamenům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár vlaku v PákistánuVideo: Reuters

 
Článek

Hořet v expresu Tezgam, jedoucího z Karáčí do Rávalpindí, začalo u Liakatpuru nedaleko města Ráhimjár Chán na jihu provincie Pandžáb. Požár podle webu India Today zasáhl tři vagóny. V nich cestovalo 210 lidí.

Místní policejní šéf Amir Taimur Chán napřed uvedl pro televizi Geo, že obětí je 46 a zraněných zatím patnáct, pak ale bilance stoupla na 73 mrtvých a 40 zraněných.

Foto: Reuters Tv, Reuters

Požár vlaku ve východopákistánské provincii Pandžáb

Požár způsobila plynová bomba jednoho z cestujících, která vybuchla, když si na ní začal připravovat snídani, uvedla agentura Reuters.

Foto: Reuters Tv, Reuters

Požár vlaku ve východopákistánské provincii Pandžáb

„Dva ohřívače vybuchly, měli taky olej na vaření, který dodal ohni sílu,“ uvedl ministr pro železnice šajch Rašíd Ahmad pro televizi Geo. „K většině úmrtí došlo, když lidé skákali z vlaku,“ dodal.

Záchranáři uvedli, že řadu obětí znetvořily plameny k nepoznání, proto k jejich identifikaci bude nezbytná analýza DNA. Na likvidaci požáru a vyprošťování mrtvých pomáhali hasičům i vojáci.

Ministr zdůraznil, že dlouholetým problémem je, že si lidé pašují vařiče do vlaků, aby si na dlouhých cestách dělali jídlo. Celá cesta expresu trvá 25,5 hodiny.

Foto: Stringer, Reuters

Ohořelé vagony pákistánského vlaku, v němž při požáru zahynuly desítky lidí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám