Hlavní obsah

Čech dostal v Senegalu 10 let nucených prací za pašování drog

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dakar

Deset let nucených prací a pokutu ve výši 1,1 miliardy franků CFA (přibližně 42 miliónů korun) dostal v Senegalu Čech usvědčený z pašování kokainu. Napsala to místní agentura AP Sénégalaise.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šestadvacetiletého muže zadrželi celníci na dakarském letišti v červenci 2009, když přilétal z brazilského Sao Paola.

Při prohlídce pak objevili čtyři balíčky zamotané do látky a další čtyři uložené v dvojitém dně. Tím byl podle soudu prokázán zločin pašování.

Balíčky obsahovaly kokain v přepočtu za 14 miliónů korun. Obviněný před soudem svou vinu odmítal. „Jsem kuchař. Do Brazílie jsem odletěl, abych tam přes kontakt z internetu našel práci v hotelu,“ citovala agentura Čecha, který prý původně tvrdil, že do Latinské Ameriky vyrazil jen na prázdniny.

Poté, co hledanou osobu nenašel a došly mu peníze, skončil na ulici. „Tam mě vyhledal jeden člověk a nabídl, že mi pomůže, když mu dopravím zavazadlo do Dakaru. Jednu noc jsem u něj přespal a druhý den mě odvezl na letiště v Sao Paolu. Tam mi dal letenku a zavazadlo,“ vysvětlil. Prokurátor, který trval na tom, že muž věděl, co veze, požadoval 15 let nucených prací.

„V době činu mu bylo pouhých 22 let,“ bránil svého klienta advokát. „Nevěděl, že převáží drogy. Byl zneužit, protože byl zoufalý ve vzdálené zemi,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám