Hlavní obsah

Bude přece konec světa, hájil se muž, který pobodal 22 dětí v Číně

Peking

Muž, který v pátek před čínskou školou pobodal 22 dětí a jednoho dospělého, byl ovlivněn předpověďmi, podle nichž se blíží konec světa. Informovali o tom v pondělí čínští oficiální činitelé, které citovala agentura AP. Někteří lidé věří, že s koncem nynějšího cyklu mayského kalendáře, který připadá na 21. prosince 2012, skončí i celý svět.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pobodané děti se zotavují v nemocniciVideo: Reuters

 
Článek

Úřady navíc zjistily, že před útokem u školy muž pobodal i starší ženu v jejím domě; zda útok přežila, není jasné.

Vesničan jménem Min Jing-ťün je podezřelý, že v pátek vešel do domu starší ženy ve vesnici Čcheng-pching v provincii Che-nan a pobodal ji kuchyňským nožem. Pak se vydal k nedaleké základní škole, kde zranil 22 dětí a jednoho dospělého, než ho zneškodnili učitelé a policisté.

Policie bude posuzovat mužův duševní stav, ale první vyšetřování ukázalo, že muž byl silně ovlivněný zvěstmi o nadcházejícím konci světa.

Čínu v posledních letech vyděsila série útoků noži a dalšími bodnými a sečnými zbraněmi, které si v posledních letech vyžádaly desítky zabitých a zraněných dětí. Jeden z nejhorších případů se odehrál v květnu 2010 ve školce v průmyslovém městě Chan-čung v severozápadní Číně. Osmačtyřicetiletý muž tu kuchyňským sekáčkem zabil osm dětí a dva dospělé, sám pak spáchal sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Související články

Číňan pobodal 22 dětí u vchodu do školy

Ženu a 22 dětí pobodal v pátek před základní školou v Číně šestatřicetiletý muž. O útoku informovala agentura AP s odvoláním na agenturu Nová Čína. Ta ale...

Výběr článků

Načítám