Hlavní obsah

Bratra Kim Čong-una sprovodila ze světa půvabná brunetka, ukazují záběry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuala Lumpur
Aktualizováno

Malajsijský server Star Online zveřejnil snímek mladé ženy, která se měla v pondělí na letišti v Kuala Lumpuru podílet na vraždě bratra vůdce KLDR Kim Čong-una. Úřady poté oznámily, že zadržely podezřelou mladou ženu s vietnamskými doklady. Z jejich vyjádření však není jasné, zda jde o osobu na fotografii.

Foto: repro www.thestar.com.my

Snímek údajné vražedkyně Kim Čong-nama

Článek

Kim Čong-nama měla otrávit drobná brunetka s výrazně namalovanými rty, oděná do krátké modré sukně a bílého trička s velkým nápisem „LOL“. To je zkratka, která v internetové komunikaci nahrazuje frázi Laughing Out Loud (hlasitě se směji).

Ze zrnitého snímku podezřelé je patrné také to, že údajná vražedkyně měla přes rameno kabelku, kterou si přidržovala rukou. Snímek pochází z bezpečnostní kamery umístěné na mezinárodním letišti Kuala Lumpur 2.

Malajsijské úřady oznámily, že podezřelou ve věku mezi dvaceti až třiceti lety zadržely na letišti v Kuala Lumpuru. Druhá údajná atentátnice a další čtyři podezřelí muži jsou stále na útěku. Zda v policejní cele skončila dívka ze snímku z bezpečnostní kamery, není jasné. Deník Telegraph píše, že je to pravděpodobné.

Myslela si, že jde o žert?

„Jedna z podezřelých byla spatřena a zadržena, když bloudila letištěm. Ostatní atentátníci ji nejspíš opustili. Řekli jí, aby držela kapesník u tváře oběti poté, co druhá dívka (Kim Čong-namovi) nastříkala (do obličeje) sprej. Myslela si, že jde o nějaký žert,“ cituje britský list nejmenovaný zdroj z malajsijských policejních kruhů.

Pětačtyřicetiletý Kim Čong-nam zemřel při převozu do nemocnice poté, co mu dvě ženy chrstly neznámou chemikálii do obličeje. Původní informace hovořily o tom, že útočily otrávenou jehlou. Vražedkyně, které s největší pravděpodobností pracují pro severokorejskou tajnou službu, odjely taxíkem. [celá zpráva] Taxikáře už policie vypátrala a předvedla k výslechu.

Podle dostupných informací přiletěl bratr severokorejského diktátora do Malajsie z Macaa, což je administrativní oblast Číny. Na letišti v Kuala Lumpuru byl zřejmě proto, že se tam chtěl vrátit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nevlastní bratr severokorejského vůdce Kim Čong-nam na záběrech z roku 2001Video: Reuters

Z bratra měl strach

Kim Čong-nam byl dlouho považován za možného nástupce Drahého vůdce Kim Čong-ila. Do nemilosti upadl v roce 2001, když byl zadržen na tokijském letišti Narita s falešným dominikánským pasem. Chtěl navštívit místní Disneyland.

Otec ho vyhnal a Kim Čong-nam pak žil v exilu v Macau, kde vedl rozmařilý život. Když zemřel jeho otec, začal se skrývat ve strachu, že by ho mohl mladší bratr zlikvidovat, protože by mohl zpochybnit legitimitu jeho nástupnictví, uvedl list The Daily Telegraph.

Hrozbu mohl ale představovat i nyní, kdy se různé opoziční kruhy i Čína snaží najít přijatelnější alternativu ke Kim Čong-unovi, jenž překotně rozvíjí raketový a jaderný program.

Reklama

Výběr článků

Načítám