Hlavní obsah

Bouřlivé moře si pohrává s tankerem plným olejů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anchorage

Americká pobřežní stráž vyslala dva kutry a dva vrtulníky MH-60 Jayhawk na pomoc tankeru Golden Seas, jehož motory v pátek selhaly. Na palubě 223 metrů dlouhé řecké lodi plující pod liberijskou vlajkou je dvacet námořníků. Záchranáři mají rozhodnout, zda bude nutná evakuace posádky, či podaří-li se loď zprovoznit.

Článek

Loď přepravuje dva milióny litrů těžkého oleje pro lodní motory, 45 tisíc litrů nafty a 40 tisíc litrů maziva, uvedl důstojník pobřežní stráže David Mosley. Loď také přepravuje nespecifikované množství řepkového semene.

Behringovo moře je v oblasti bouřlivé, vítr dosahuje rychlosti sedmdesáti kilometrů za hodinu, vlny výše devíti metrů.

Motor lodi selhal asi sto kilometrů severně od ostrova Adak v Aleutách. Zatím není hlášeno žádné zranění ani únik oleje.

Loď pluje z Vancouveru na Blízký Východ, uvedla společnost All Seas Marine, které patří. Její mluvčí Darrel Wilson dodal: „Mají problém s motory, ale neztratily veškerý výkon, nemají ho jen dost pro tak bouřlivé počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám