Hlavní obsah

Boeing 737 narazil při přistání do krávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Boeing 737-900 indonéské společnosti Lion Air sjel v úterý večer z ranveje poté, co při přistání narazil do jedné ze tří krav promenujících se po letišti na ostrově Sulawesi. Na palubě bylo 110 cestujících, dva utrpěli drobná zranění. Kráva střet nepřežila.

Foto: Profimedia.cz

Havarovaný Boeing 737 společnosti Lion Air

Článek

Pilot Iwan Permadi řekl státní tiskové agentuře Antara, že si nejdříve myslel, že na dráze letiště jsou psi. „Ale jak jsme se přiblížili, zjistil jsem, že jsou to ve skutečnosti tři krávy potloukající se uprostřed přistávací dráhy,” dodal pro Jakarta Globe.

Stroj sjel z přistávací dráhy, ale „naštěstí byla země u ranveje mokrá a bahnitá, takže se letadlo zastavilo,“ dodal pilot. „Situace v kabině byla pod kontrolou,“ uvedl na závěr.

Podle něj utrpěli zranění dva cestující, kteří si vyvrknuli kotník, když se hnali k nouzovým východům, a opustili letadlo ještě před tím, než byly přistaveny schůdky a dostali k tomu pokyn.

Boeing byl při nehodě jen mírně poškozen, ale letiště uzavřelo provoz, čím narušilo cestovní plány lidí mířících domů na dnešní svátek Íd al-Fitr. Jím muslimové oslavují konec postního měsíce ramadánu.

Indonésie, která je závislá na letecké a lodní dopravě spojující jejích více než 17 000 ostrovů, patří mezi asijské země s nejvyšším počtem leteckých nehod. Problémy jsou zejména na menších špatně vybavených letištích, kde potulující se zvířata představují jeden z největších problémů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám