Hlavní obsah

Airbus roztrhl výbuch a podtlak vysál pasažéra. Kapitán i tak zvládl přistát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mogadišu
Aktualizováno

Cestující letu D3159 somálských aerolinek Daallo Airlines prožili krátce po startu z mezinárodního letiště v Mogadišu hororové chvíle. Airbus A321 ani nestačil nabrat zamýšlený směr do Džibutska, když na palubě cosi vybuchlo a vzniklá díra jednoho z pasažérů vycucla z letadla. Jeho ohořelé tělo našli asi 30 kilometrů od letiště. Posádka dokázala přistát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Airbus roztrhl výbuch a podtlak vysál pasažéra. Kapitán i tak zvládl přistátVideo: AP

 
Článek

„Myslím, že to byla bomba. V kabině jsme ztratili tlak, ovládání stroje ale naštěstí nebylo poškozeno, takže jsem se mohl vrátit na letiště. Za celou moji kariéru se mi nic podobného nestalo. Díky bohu, že to dopadlo dobře,“ cituje server The Daily mail 64letého srbského kapitána letu Vladimira Vodopivece.

Cestující a posádku nicméně nemusela zachránit přímo boží moc, nýbrž zpoždění somálských aerolinek. Vyšetřovatelé totiž věří, že na palubě byla časovaná bomba, která měla explodovat ve větší výšce, což by šanci na přežití značně snížilo, napsal The Daily Mail.

Nejmenovaný zdroj blízký vyšetřování potvrdil CNN, že se na palubě poškozeného airbusu našly stopy trhaviny.

Foto: Profimedia.cz

Roztržený trup airbusu

Drama na palubě popsal také zástupce somálského vyslance při OSN Awale Kullane. Napsal na Facebook, že „slyšel velkou ránu a chvíli neviděl nic než kouř“. Až když se tlak v kabině vyrovnal, všiml si prý, že chybí „pěkný kus trupu“.

K atentátu se dosud nikdo nepřihlásil. Je nicméně pravděpodobné, že v něm mají prsty milice aš-Šabáb, což je somálská odnož al-Káidy, která zemi dlouhodobě terorizuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám