Hlavní obsah

Domorodci tělo misionáře zřejmě nabodnou na bambus jako strašáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký misionář John Allen Chau, kterého před dvěma týdny zavraždili domorodci na indickém ostrově Severní Sentinel, nemusí mít klid ani po smrti. Příslušníci jednoho z posledních zcela izolovaných kmenů na světě by ho mohli napíchnout na bambusové hole pro výstrahu ostatním, napsala stanice BBC.

Foto: AP

Američan John Allen Chau (vpravo) na snímku pořízeném pár dnů před cestou na Severní Sentinel

Článek

Šance, že by byly ostatky sedmadvacetiletého šiřitele křesťanského náboženství řádně pohřbeny, jsou minimální.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Archivní záběry domorodého kmene Sentinelců, který zabil mladého AmeričanaVideo: AP

Antropologové varují, že jakýkoliv kontakt s kmenem je pro obě strany extrémně nebezpečný. Domorodci jsou vyzbrojeni luky a jsou odhodláni vetřelce za každou cenu vyhnat. Příslušníci indických bezpečnostních složek by zase do jejich komunity mohli zavléct infekční nemoci.

Foto: AP

Archivní záběry domorodého kmene Sentinelců

Žijí jako v době kamenné

Sentinelci, kteří na ostrově žijí, jsou jedněmi z posledních lidí na světě nedotčených moderní civilizací. Praktikují život jako v době kamenné, živí se jako lovci a sběrači a brání se veškerým stykům s cizinci. Ti, kteří se přiblíží, bývají terčem útoků domorodého obyvatelstva.

Sedmadvacetiletý Američan John Allen Chau se na ostrov vydal i přesto, že indická vláda označuje Severní Sentinel za chráněnou oblast a přístup tam zakazuje. Nejprve si najal rybářský člun, nedaleko ostrova Severní Sentinel pak přesedl na kánoi, na které 15. listopadu sám doplul k pobřeží.

Domorodci misionáři nejdříve šípem proťali bibli, pak ho zabili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám