Hlavní obsah

Indonésii postihlo další zemětřesení, v Palu vyprostili z trosek živého muže

Jakarta
Aktualizováno

Zemětřesení o síle asi šesti stupňů Richterovy škály zasáhlo v úterý ráno jihovýchodní Indonésii. Jeho epicentrum se nacházelo zhruba 70 kilometrů jihozápadně od ostrova Sumba a ohnisko bylo v hloubce zhruba deseti kilometrů, informovala indonéská meteorologická, klimatologická a geofyzikální agentura (BMKG). Není zatím jasné, zda si vyžádalo oběti. Ve městě Palu, předchozím zemětřesením zle poničeném, po třech dnech našli živého muže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Palu našli zavaleného živého mužeVideo: Reuters

 
Článek

Ostrov Sumba leží zhruba 400 kilometrů jižně od ostrova Sulawesi, kde si páteční zemětřesení a následná vlna tsunami vyžádaly nejméně 844 obětí. Podle agentury Reuters nebylo vydáno varování před tsunami, které v pátek ve městě Palu zabilo nejvíce lidí.

Nejsilnější ze tří hlavních otřesů, které Indonésii zasáhly v pátek, mělo sílu 7,5 stupně. Úterní zemětřesení tak bylo o více než stupeň slabší.

V pobřežním městě Palu, které bylo při zemětřesení na Sulawesi silně poničeno, nalezli záchranáři po třech dnech živého muže zavaleného troskami. Vyprošťovací práce trvaly podle agentury Reuters tři hodiny.

Foto: Antara Foto, Reuters

Letecký záběr škod v Palu

Indonésie patří do pásma takzvaného ohnivého kruhu na střetu kontinentálních desek. V roce 2004 zemětřesení a tsunami zabily 226 000 lidí v 13 zemích, z toho více než 120 000 v Indonésii. Palu zasáhla tsunami i v letech 1927 a 1968.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám