Hlavní obsah

Starý šaman věznil mladou Indonésanku 15 let v jeskyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Policie na indonéském ostrově Sulawesi osvobodila z jeskyně 28letou ženu, kterou v ní věznil patnáct let místní šaman zvaný Jago. Muž byl obviněn z únosu dítěte a jeho sexuálního zneužívání, protože se jí zmocnil ve třinácti letech. Vymyl jí mozek, takže mu uvěřila, že je posedlý duchem mladšího chlapce Amrina.

Foto: Profimedia.cz

Indonéská policie (ilustrační foto)

Článek

Policie uvedla, že třináctiletou H. S. k němu v roce 2003 přivedli rodiče, aby ji ošetřil. Měla u něj zůstat, než se vyléčí.

Šaman ji podle policie záhy začal znásilňovat a uvěznil ji v malé jeskyni nebo v troskách kamenné chýše. Rodičům řekl, že odešla do Jakarty za prací. Dokonce jim dal jídlo, které jim měla údajně poslat. Pak uvedl, že s ní ztratil kontakt. Příbuzní se ji pokoušeli najít, ale marně. Byla vedena jako nezvěstná.

V neděli ale policie na základě udání přišla do šamanova domu ve vesnici Galumpang a ženu našla v malé jeskyni skryté za kameny. Měla tam základní vybavení a přes noc mohla pobývat v šamanově domě.

Utéci se bála, uvedl policejní náčelník z Tolitoli Iqbal Alqudusy: „Vypadalo to, že má oběť vymytý mozek, bála se utéci a bála se setkat s jinými lidmi, protože ji sleduje džin.“

Sestra mohla o všem vědět

Šaman, který provozoval tradiční medicínu, sloužil jako médium a prý se věnoval i černé magii, jí ukazoval obrázky ducha, který ho měl ovládat. Byl věkem odpovídající dívce.

„Věřila, že duch chlapce vstupuje do jeho těla,“ řekl policista a dodal, že „je jasné, že si jen plnil své touhy.“

Situaci podle listu Jakarta Post komplikuje fakt, že sestra unesené byla manželkou šamanova syna. Panuje podezření, že o všem věděla. I jí hrozí stíhání.

Šaman přiznal, že měl s unesenou sexuální vztah, ale až od roku 2008. Podle stávajícího obvinění únosu nezletilé a sexu s dítětem by mohl strávit ve vězení až 15 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám