Hlavní obsah

Demonstranti doráželi na policisty. V Soulu se konal další protest proti KLDR

– Soul

V Soulu se v neděli konala další demonstrace proti Severní Koreji. Podle televizní stanice CNN účastníkům, kteří doráželi na policisty, vadilo nejen sobotní pozvání jihokorejského prezidenta do KLDR, ale obecně pozornost, jaká se věnuje severokorejské delegaci na olympijských hrách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Soulu se konala demonstrace proti Severní KorejiVideo: AP

 
Článek

Severokorejský vůdce Kim Čong-un na olympiádu poslal svou mladší sestru Kim Jo-čong a formální hlavu státu – předsedu parlamentu Kim Jong-nama. Protesty proti KLDR se konaly už před zahájením olympiády a v neděli pokračovaly.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Demonstranti doráželi na policisty.

Podle reportérky CNN účastníci nedělního protestu řekli, že varovali předem, že severokorejská delegace přebije svou přítomností význam sportovního dění a že nyní se to ukázalo.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Demonstrace v Soulu

Severokorejská delegace v sobotu při setkáním s vedením Jižní Koreje předala jihokorejskému prezidentovi Mun Če-inovi pozvánku k návštěvě KLDR. Zúčastnila se také společného oběda a hokejového zápasu spojeného korejského ženského týmu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Severokorejská delegace včetně sestry Kim Čong-una se v Soulu sešla s jihokorejským premiéremVideo: Reuters

Stanice CNN tvrdí, že mezi Jihokorejci panuje pocit, že Jižní Korea přijetím Severokorejců příliš ustupuje v době, kdy KLDR ohrožuje svět svými jadernými zbraněmi. Severokorejská delegace má svou návštěvu ukončit v neděli.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Jeden z demonstrantů pálí severokorejskou vlajku.

Americký viceprezident Mike Pence, který byl v blízkosti severokorejské delegace při zahajování olympiády, ale nekomunikoval s ní, řekl po odletu, že USA, Japonsko a Jižní Korea se stále shodují v tom, že KLDR je třeba kvůli jejímu jadernému programu izolovat.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Demonstrace v Soulu

Reklama

Výběr článků

Načítám