Hlavní obsah

Do Jižní Koreje přiletěla Kimova sestra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sestra severokorejského diktátora Kim Čong-una v pátek překročila hranice mezi oběma korejskými státy jako první člen vládnoucího klanu od války na počátku 50. let minulého století. Oznámila to agentura AP. Kim Jo-čong se má v pátek zúčastnit slavnostního zahájení zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sestra Kim Čong-una v Jižní KorejiVideo: AP

 
Článek

Kimova sestra přiletěla na třídenní návštěvu Jižní Koreje soukromým bílým letounem svého bratra spolu s devadesátiletým Kim Jong-namem, oficiálně nejvyšším představitelem KLDR. Oba přiletěli do Soulu v černém a při přivítání na letišti se podle novinářů usmívali.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Sestra Kim Čong-una Kim Jo-čong přiletěla do Jižní Koreje

Kim Jong-nam se v sobotu v prezidentském paláci v Soulu, takzvaném Modrém domě, setká s jihokorejským prezidentem Mun Če-inem. Bude to vůbec poprvé, co některý člen severokorejské vládnoucí dynastie Kimů do Modrého domu zavítá.

Foto: Yonhap, Reuters

Kim Jo-čong přiletěla s Kim Jong-namem na jihokorejské letiště Incheon

Jihokorejská média podle AP spekulují, zda Kim Čong-un zaslal prostřednictvím své sestry jihokorejskému prezidentu poselství s návrhem na mezikorejský summit. Kim Jo-čong zastává pozici místopředsedkyně ústředního výboru Korejské strany práce a je jedním z mála lidí, jimž prý severokorejský vůdce absolutně důvěřuje.

Foto: Yonhap, Reuters

Kim Jo-čong v Jižní Koreji

Mladá a pohledná žena, jejíž věk se odhaduje na 30 let, může vylepšit image severokorejské diktatury. Její přílet podle agentury Jonhap připoutal pozornost desítek novinářů shromážděných na letišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám