Hlavní obsah

Skoro čtyřicítku mrtvých si vyžádal požár v jihokorejské nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Nejméně 37 mrtvých a 113 zraněných si podle poslední bilance vyžádal požár v Sedžongově nemocnici ve městě Mirjang na jihovýchodě Jižní Koreje. Osmnáct zraněných je v kritickém stavu, uvedl list Korea Times. Prezident Mun Če-in svolal v reakci na neštěstí krizovou schůzku, informovala v pátek s odvoláním na jihokorejská média agentura Reuters.

Foto: Reuters

Požár v Mirjangu v Jižní Koreji

Článek

Většinu obětí tvoří senioři, kteří leželi v léčebně pro dlouhodobě nemocné a bez pomoci se nemohli hýbat, ale jsou mezi nimi i dvě sestry a lékař. Oběti se udusily. Zdravotníci varovali, že jejich počet může ještě stoupnout kvůli vysokému počtu osob v kritickém stavu po nadýchání kouřem.

V budově bylo celkem 194 pacientů, uvedli hasiči. Všechny lidi už se podařilo evakuovat. V jednu chvíli bylo uváděno 41 mrtvých, pak ale byla bilance snížena na 37.

Plameny se začaly šířit v pátek ráno kolem 7.30 místního času (23.30 SEČ). Uhasit se je podařilo po třech hodinách. Hasiči nejprve zabránili ohni, aby se rozšířil nad druhé patro, a pak ho zlikvidovali.

Foto: Reuters

Zásah u požáru v Mirjangu

Oheň propukl v přízemí, kde je urgentní příjem. Právě odtamtud bylo nejvíce obětí. Další mrtví jsou z prvního a čtvrtého patra šestipodlažní budovy.

Jihokorejská televize YTN přinesla záběry černého kouře valícího se z oken a vstupu do nemocnice. Média také ukázala, jak byl jeden z pacientů přenášen na zádech jiného člověka.

Foto: Reuters

Požár v Mirjangu v Jižní Koreji

Příčina vzplanutí se vyšetřuje. Podle listu Korea Times ale nebyly v budově žádné rozstřikovače, které by při požáru automaticky začaly hasit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám