Hlavní obsah

Japonská „černá vdova” vraždila své bohaté partnery, dostala trest smrti

– Kjóto

Sedmdesátiletá Japonka přezdívaná černá vdova, protože kvůli majetku vraždila své partnery, bude oběšena. V úterý o tom rozhodl soud v Kjótu. Čisako Kakehiová bohaté a bezdětné muže vyhledávala na internetové seznamce a usmrcovala je kyanidem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čisako Kakehiová na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

Kakehiová partnery přesvědčovala, aby uzavřeli životní pojistku i sepsali závěť v její prospěch. Pak je zabila a celkem si tak v přepočtu přišla na zhruba 200 miliónů korun. Většinu z nich ale následně špatně investovala, takže o ně přišla.

Kakehiová postupně zavraždila svého manžela a další dva partnery. Když ji před třemi lety zadrželi, vinu popírala, a když letos začal soud, odmítla vypovídat.

Nakonec ale obrátila, a dokonce se přiznala i k vraždě čtvrtého muže, jenž měl zemřít na rakovinu. „Čekala jsem na správný čas, abych ho mohla zabít z hluboké nenávisti,“ přiznala se seniorka u soudu. K případnému trestu smrti dříve řekla, že ho uvítá: „Pokud mi nyní dáte smrtící látku, budu šťastná.“

Foto: Profimedia.cz

Čisako Kakehiová

Obětí může být více

Agentura AFP upozornila, že obětí by mohlo být víc, protože si žena vybírala také nemocné muže a někteří po jejím boku zemřeli přirozenou smrtí.

Termín „černá vdova” se odvozuje od samičky pavouka snovačky jedovaté, která po páření samečka sežere.

Jak podotkla ČTK, podobný případ řešila japonská justice už před pěti lety. Tehdy byla odsouzena jiná „černá vdova”, Kanae Kidžimaová, jež zavraždila tři muže. Také ona je vyhledávala na seznamkách na internetu, aby z nich vylákala peníze.

Reklama

Výběr článků

Načítám