Hlavní obsah

Máme vás na dostřel. Nové plakáty KLDR ukazují USA pod palbou raket

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Severní Korea zveřejnila tento týden tři nové propagandistické plakáty, na nichž se chlubí, že její rakety mohou zasáhnout celé Spojené státy. Odsuzuje na nich také sankce, jež na komunistickou zemi uvalila OSN kvůli jejím raketovým zkouškám.

Foto: KCNA, Reuters

Jeden z nových propagandistických plakátů KLDR

Článek

Jeden z plakátů zachycuje odpalovací rampu a tucet raket, které míří k mapě Spojených států v plamenech. Modrý slogan hlásá: ”Veškerá americká pevnina je v dosahu našeho úderu.”

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský plakát

Na jiném plakátu na rozpadající se Kapitol částečně pokrytý americkou vlajkou a nápisy ”Vojenské řešení”, ”Preventivní úder” a ”Řešení sankcemi” dopadají rakety se severokorejskou vlajkou vyzdobené textem ”Naše odpověď!”.

Na jednom plakátu je zase viděl valící mobilní odpalovací zařízení s raketou, drtící vše svými pásy.

Foto: KCNA, Reuters

Nový severokorejský propagandistický plakát

Nové plakáty byly zveřejněny v době krize ohledně severokorejských raket, kdy KLDR hrozila úderem na americkou základnu Guam, který ale odložila. [celá zpráva]

USA však stále zdůrazňují, že vojenské řešení korejské otázky je na stole. [celá zpráva]

Plakáty jsou první, která země vytiskla po úspěšných testech nových balistických raket Hwasong-12 a Hwasong-14, přičemž druhá je považovaná za mezikontinentální.

Reklama

Výběr článků

Načítám