Hlavní obsah

Na Bangladéš udeřila cyklóna Mora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dháka
Aktualizováno

Na Bangladéš v úterý udeřila cyklóna Mora. Zasáhla nejprve jihovýchodní pobřeží. Lijáky doprovázel vítr o rychlosti až 117 kilometrů za hodinu, informoval server BBC. Úřady kvůli živlu evakuovaly víc než milión lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklóna Mora vyhnala v Bangladéši z domovů milión lidíVideo: Reuters

 
Článek

Lidé opouštěli domovy v pobřežních oblastech, které ohrožují vzedmuté vlny. Vichry, které cyklón doprovázejí, zapříčinily smrt pěti lidí a způsobily materiální škody. Podle agentury AFP bylo zničeno tisíce přístřešků v uprchlických táborech pro muslimské Rohingy z Barmy.

V průběhu úterý se bude cyklóna přesouvat do vnitrozemí a postupně zeslábne z hurikánu první kategorie na tropickou bouři.

Meteorologové očekávají, že silný vítr a lijáky zasáhnou také Indii a Barmu, zatímco Srí Lanka bojuje s rozsáhlými záplavami v důsledku nejhorších lijáků za poslední desetiletí. Povodně si vyžádaly nejméně 180 mrtvých. Uvolnění miliónu korun na pomoc v úterý oznámila humanitární organizace Člověk v tísni.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám